Ik kan oprecht zeggen dat mijn hobby mijn werk is. Met veel plezier zoek ik voortdurend naar de best passende methodes en technologieën voor optimale Business Intelligenc (BI). Hierbij maak ik graag gebruik van open source software, die de transparantie biedt waar ik van houd.

Mijn specialiteit is ETL: het extraheren, transformeren en laden van data. Dat is een belangrijke stap voor organisaties om al hun data effectief te benutten. Om dat proces soepel te laten verlopen, ontwikkel ik scripts en procedures. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van het onderhoud aan het systeem. Ook heb ik zelf een generiek inzetbare dashboard-applicatie gemaakt met een eigen front- en back-end. Klanten kunnen door deze applicatie hun dashboard snel inrichten en over alle gewenste inzichten beschikken.

Ik heb ook een tijd gewerkt als teamleider van een Business Intelligence Competence Center (BICC). Zo heb ik ervaring opgedaan met de processen rondom het beheer en ontwikkelen van een datawarehouse.

De techniek blijft echter mijn grote liefde. Ik vind het belangrijk om bij te blijven en dus verdiep ik mij momenteel in nieuwere technieken als search, (text)mining en Hadoop. Die interesse voor het nieuwe, gecombineerd met mijn beheersing van bewezen technologieën, zorgt ervoor dat ik weet waarover ik praat bij mijn BI-projecten.

LinkedIn