Ik ben ervan overtuigd dat data een essentiële rol kan vervullen in het verbeteren van processen, het ondersteunen van werknemers en het ontdekken van gemiste kansen in een organisatie. Hiervoor is het wel nodig om inzicht te verkrijgen in die data, en dat is precies waar mijn passie ligt: het verschaffen van inzichten in de data die in een organisatie beschikbaar is, of kan zijn.

Ik vind alle facetten van het Business Intelligence vakgebied interessant, maar heb een sterke focus op de basis: de bouw en het vullen van een datawarehouse.

Ik ben sociaal ingesteld en vind het van belang om in samenwerkingsverband tot de beste oplossing te komen voor de klant. Hierbij maak ik gebruik van mijn jarenlange ervaring in de retail-, financiële en (semi-)overheids sector. Ik blijf mezelf ontwikkelen door mezelf nieuwe technologieën en methodieken meester te maken en door ook de niet voor de hand liggende oplossingen in overweging te nemen en ter sprake te brengen. Ik vind het belangrijk om concreet en pragmatisch te werk te gaan en om in niet te grote en te lang durende stappen tot een goed resultaat te komen.

Ik ben bedreven in SCRUM, Prince2, en andere projectmethodieken en beheers verschillende ETL-tools, rapportage-tools en modelleer-tools. Op dagelijkse basis ben ik aan de slag met PL/SQL analyses en bouw, en hier en daar een programmeer- of scriptingklus om dit te ondersteunen. Ik krijg veel energie van het opleveren van programmatuur die de klant daadwerkelijke dichter bij zijn doel brengt.

LinkedIn