Ik bouw informatie-platformen om oplossingen te realiseren waarmee organisaties steeds meer data-gedreven worden. Hierdoor kunnen ze betere beslissingen maken en hun processen slimmer  uitvoeren. In deze trajecten werk ik als consultant, architect en projectleider omdat ik het gaaf vind om zo’n platform op te zetten, verder uit te breiden en nieuwe technologieën te gebruiken zodat de data iedere keer meer gebruikt kan worden.

Mijn interesse voor data begon in 1995 toen ik mijn eerste OLAP-cube bouwde. Ik zag toen hoe je met data inzichten kon krijgen en daarna heb ik onafgebroken organisaties geholpen met hun informatie-vragen. Daarvoor ontwerp ik informatieplatformen, bouw ik datawarehouses en maak ik de data beschikbaar in dashboards en rapportages. Verder richt ik analytische omgevingen in, en maak ik gebruik van masterdata-management toepassingen.

Bij het zoeken naar oplossingen streef ik naar eenvoud en vertaal ik het naar een logische structuur en realiseerbaar plan, zodat het resultaat ook daadwerkelijk te implementeren en te gebruiken is. Voor het realiseren van deze oplossingen beheers ik methoden en technieken van verschillende Business Intelligence- en database-aanbieders, zoals Oracle, Microsoft en SAP en van opensource oplossingen.

LinkedIn