Ik vind het fascinerend hoe belangrijk business intelligence en data-analyse zijn geworden in onze maatschappij. Veel mensen denken bij business intelligence gelijk aan de financiële wereld, maar elk bedrijf, elke instantie en ook de overheid baseren hun keuzes op basis van data. Er schuilt een hele wereld van data achter de meest triviale aspecten van ons leven.

Met mijn achtergrond als onderzoeker ben ik altijd op zoek naar een creatieve oplossing voor problemen. Net als in het wetenschappelijk onderzoek, draait het bij business intelligence om het beantwoorden van vragen. Wat is het doel? Wat zijn de middelen die we hebben? Hoe komen we daarmee tot een antwoord? Ik haal mijn energie uit het beantwoorden van deze vragen, het puzzelen met data en het zoeken naar verbanden.

Ik heb een solide basis in data warehousing, statistische en data-analyse technieken. Ik ben altijd geïnteresseerd in nieuwe technieken en heb oog voor detail. Daarbij heb ik goede analytische en communicatieve vaardigheden. Mijn grootste kracht ligt dan ook in het leggen van de connectie tussen de techniek en de bedrijfsvoering. Ik vind het mooi om te zien hoe mijn werk een bedrijf echt verder kan helpen!