Na een studie-achtergrond van VBO Elektrotechniek, MBO Computer Interfacetechniek, HBO Bedrijfskundige Informatica en een Master in Computer Science kan ik mezelf een echte doorzetter noemen. Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met het vakgebied Business Intelligence (BI) en Datamining.

In BI vind ik de balans tussen twee van mijn interesses , namelijk aan de ene kant de technische uitdagingen van de ICT en aan de andere kant het analyseren van business processen. Het verkrijgen van inzicht uit data en het omzetten van deze data in kennis en informatie voor een organisatie, is voor mij leuk om te doen. Ik heb daarbij inmiddels gewerkt met ETL-tools van Informatica en Microsoft.

Op dit moment ontwikkel ik mij ook op het gebied van Big Data met Hadoop en Spark. Het leuke hiervan is dat data van een organisatie makkelijk verrijkt kan worden met extern/open data. Met deze verrijking kunnen interessante analyses worden uitgevoerd. De analyses kunnen een beter inzicht geven in de eigen bedrijfsprocessen of een mogelijke verwachting voor de toekomst schetsen. Ook de technische implementatie van een Hadoop-omgeving vind ik interessant.

LinkedIn