Sigma Data Academy 2019

Klantperspectief

Voor jouw team ben je op zoek naar goede Business Intelligence-medewerkers. Naast de senior-specialisten die ad interim kennis en handen komen leveren, heb je een stevige basis nodig van mensen die binnen jouw bedrijf je BI activiteiten ondersteunen. Die ingroeien in je bedrijf en de meerwaarde zien van een langetermijn bedrijfsvisie.

De trainees van Sigma Data Consulting zijn jonge high potentials met werkervaring in andere vakgebieden. Intrinsiek gemotiveerd willen ze echter graag de overstap naar Business Intelligence maken. Bij SDC krijgen ze een intensief trainingsprogramma in zowel de bewezen als allernieuwste technologieën, die ze vervolgens meenemen richting hun nieuwe werkgever.

Deelnemersperspectief

Jij zoekt leuk werk. Je bent analytisch ingesteld. Je hebt een goed abstractievermogen en vindt het leuk om systematisch te denken. Je hebt een brede interesse.

Zij (bedrijven) hebben veel vacatures. Technische vacatures, maar geen aansluiting met jouw werkervaring of studie, die je op WO of HBO-niveau hebt afgerond.

Jij bent gemotiveerd om te leren en kunt dat ook. Je hebt er geen hekel aan om met computers iets moois te maken, maar uiteindelijk gaat het om het resultaat. En je hebt verantwoordelijkheidsgevoel: als jij iets op je neemt, maak je het af.

Wij helpen jou met deze stap, door je om te scholen naar Business Intelligence(BI) specialist. We geven je een intensieve training om je technische vaardigheden up-to-speed te brengen, en bieden een jaar stevige begeleiding met één van onze seniors aan je zijde. De intentie is dat je na een jaar in dienst gaat bij een nieuwe werkgever, echter je bent hier niet toe verplicht.

Hoe werkt het?

Onze trainingen worden grotendeels verzorgd door niet alleen een ervaren trainer, maar ook door door de wol geverfde consultants. De trainees worden 2 maanden lang intensief getraind in diverse aspecten van BI, door middel van trainingen, begeleiding, een casus en certificeringen.  Daarna worden de trainees 12 maanden bij een klant geplaatst, die de intentie heeft om de trainee daarna dienst te nemen. In de 12 maandenperiode zijn er diverse terugkomdagen en vindt er begeleiding plaats vanuit Sigma Data Consulting.